Stanovení hodnoty firmy KORDÁRNA, a.s. - Kopecký, Ondřej (2010)
V práci se usiluje o stanovení hodnoty firmy Kordárna, a.s. vzhledem k probíhajícímu insolvenčnímu řízení. V teoretické části jsou nejprve popsány metodologické aparáty, které jsou při oceňování užity. Jejich výsledkem je popis vnitřního i vnějšího potenciálu podniku. V praktické části jsou následně tyto metody aplikovány na daný podnik. Kromě stanovení hodnoty podniku zde také dochází ke zhodnocení výhodnosti reorganizace, kterou umožňuje nový involvenční zákon. Z práce vyplývá, že reorganizací dochází k vyššímu poměrnému uspokojení věřitelů, než v případě konkurzu.