Stanovení hodnoty firmy KORDÁRNA, a.s. - Kopecký, Ondřej; Kislingerová, Eva, 1950-; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
V práci se usiluje o stanovení hodnoty firmy Kordárna, a.s. vzhledem k probíhajícímu insolvenčnímu řízení. V teoretické části jsou nejprve popsány metodologické aparáty, které jsou při oceňování užity. Jejich výsledkem je popis vnitřního i vnějšího potenciálu podniku. V praktické části jsou následně tyto metody aplikovány na daný podnik. Kromě stanovení hodnoty podniku zde také dochází ke zhodnocení výhodnosti reorganizace, kterou umožňuje nový involvenční zákon. Z práce vyplývá, že reorganizací dochází k vyššímu poměrnému uspokojení věřitelů, než v případě konkurzu.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses