Genderová diskriminace v pracovním procesu a na trhu práce - Zelová, Dagmar (2010)
Bakalářská práce se zabývá genderovou diskriminací a postavením ženy na trhu práce České republiky. Existuje u nás rozdíl v odměňování žen a mužů na stejné pozici? Pokud ano, jak velký je tento mzdový rozdíl? Mají ženy a muži rovné příležitostí? Těmito i dalšími otázkami se práce zabývá, ale hlavním cílem je potvrdit nebo vyvrátit existenci diskriminace v pracovním procesu a analyzovat trh práce za rok 2008. Zdrojem informací mi byl dokument "Zaostřeno na ženy a muže 2009", který na svých internetových stránkách poskytuje ČSÚ. Závěr práce obsahuje odpovědi na položené otázky a můj subjektivní názor na tuto problematiku.