Genderová diskriminace v pracovním procesu a na trhu práce - Zelová, Dagmar; Němec, Otakar; Tošovský, Michal, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce se zabývá genderovou diskriminací a postavením ženy na trhu práce České republiky. Existuje u nás rozdíl v odměňování žen a mužů na stejné pozici? Pokud ano, jak velký je tento mzdový rozdíl? Mají ženy a muži rovné příležitostí? Těmito i dalšími otázkami se práce zabývá, ale hlavním cílem je potvrdit nebo vyvrátit existenci diskriminace v pracovním procesu a analyzovat trh práce za rok 2008. Zdrojem informací mi byl dokument "Zaostřeno na ženy a muže 2009", který na svých internetových stránkách poskytuje ČSÚ. Závěr práce obsahuje odpovědi na položené otázky a můj subjektivní názor na tuto problematiku.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; gender; diskriminace; trh práce; bakalářské práce; gender; discrimination; labor market; bachelor's theses