Uplatňování daňových odpisů v ČR - Bulušková, Andrea (2010)
Bakalářská práce analyzuje daňové odpisování hmotného majetku v České republice. Analýza je zaměřena na dopad daňových odpisů na základ daně z příjmů právnických osob. Práce je rozdělena do tří kapitol, které na sebe logicky navazují. První kapitola pojednává o podstatě a funkci odpisů. Jsou v ní také vymezeny rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy. Druhá kapitola definuje hmotný majetek, vstupní cenu a metody odpisování. Vstupní cena hmotného majetku se do nákladů přenáší prostřednictvím odpisů v několika obdobích. Modelové situace využití daňových odpisů hmotného majetku jsou uvedeny v kapitole třetí, tedy poslední.