Uplatňování daňových odpisů v ČR - Bulušková, Andrea; Slintáková, Barbora; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce analyzuje daňové odpisování hmotného majetku v České republice. Analýza je zaměřena na dopad daňových odpisů na základ daně z příjmů právnických osob. Práce je rozdělena do tří kapitol, které na sebe logicky navazují. První kapitola pojednává o podstatě a funkci odpisů. Jsou v ní také vymezeny rozdíly mezi účetními a daňovými odpisy. Druhá kapitola definuje hmotný majetek, vstupní cenu a metody odpisování. Vstupní cena hmotného majetku se do nákladů přenáší prostřednictvím odpisů v několika obdobích. Modelové situace využití daňových odpisů hmotného majetku jsou uvedeny v kapitole třetí, tedy poslední.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; účetní odpisy; daňové odpisy; hmotný majetek; bakalářské práce; depreciation; tax deductions; tangible property; bachelor's theses