Účetnictví a financování nevýdělečných organizací - Hájková, Kateřina (2010)
Práce vymezuje neziskové organizace a jejich dělení s důrazem na jejich účetnictví a zdroje financování. Dále se zaměřuje na příspěvkové organizace a způsob jejich hospodaření. V poslední části je proveden rozbor hospodaření konkrétní příspěvkové organizace - VOŠ, SPgŠ a OA v Mostě za roky 2006 - 2008.