Specifika účtování a financování mateřských škol - Motyčková, Martina; Marhounová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem této diplomové práce jsou Specifika účtování a financování mateřských škol. Cílem práce je zjistit a shrnout odlišnosti účtování a financování příspěvkových organizací od podnikatelských subjektů a dále objasnit zásadní změny v účtování příspěvkových organizací, které přináší účetní reforma v oblasti veřejných financí, platná od 1.1.2010. V teoretické části jsou charakterizovány příspěvkové organizace a školské právnické osoby, způsoby jejich účtování a financování před reformou i po ní. V druhé, praktické, části je popsána vybraná mateřská škola, včetně rozboru financování a účtování v roce 2009. Dále navazují příklady účtování této mateřské školy v návaznosti na účetní reformu a shrnutí pozitiv a negativ této reformy.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; příspěvkové organizace; diplomové práce; nonprofit organizations; master's theses