Stanovení hodnoty společnosti Moravia Steel a.s. - Vápeník, Martin (2010)
Náplní práce bylo stanovit hodnotu společnosti Moravia Steel a.s. na základě výnosů, konkrétně diskontovaných volných peněžních toků pro firmu (FCFF). V jednotlivých částech práce jsem zhodnotil finanční zdraví společnosti, vymezil relevatní trh, provedl strategickou analýzu, definoval provozně nutná a nepotřebná aktiva, vytvořil finanční plán společnosti, stanovil náklady na kapitál, vypočítal volné peněžní toky a nakonec stanovil hodnotu společnosti. Pro stanovení hodnoty společnosti jsem použil dvě období, v prvních diskontoval peněžní toky jednotlivých let a sečetl, druhé období je tzv. pokračující hodnota. Součtem obou hodnot jsem dostal hodnotu společnosti.