Stanovení hodnoty společnosti Moravia Steel a.s. - Vápeník, Martin; Kislingerová, Eva, 1950-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Náplní práce bylo stanovit hodnotu společnosti Moravia Steel a.s. na základě výnosů, konkrétně diskontovaných volných peněžních toků pro firmu (FCFF). V jednotlivých částech práce jsem zhodnotil finanční zdraví společnosti, vymezil relevatní trh, provedl strategickou analýzu, definoval provozně nutná a nepotřebná aktiva, vytvořil finanční plán společnosti, stanovil náklady na kapitál, vypočítal volné peněžní toky a nakonec stanovil hodnotu společnosti. Pro stanovení hodnoty společnosti jsem použil dvě období, v prvních diskontoval peněžní toky jednotlivých let a sečetl, druhé období je tzv. pokračující hodnota. Součtem obou hodnot jsem dostal hodnotu společnosti.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses