Implementace SOX - Kučerová, Lucie (2009)
Práce se věnuje americkému zákonu Sarbanes -- Oxley (SOX). Zkoumá důvody pro jeho přijetí a důsledky, které z něj vyplývají pro jednotlivé dotčené subjekty (především pro společnosti a auditory). Dále práce porovnává přínosy a náklady implementace SOX, jak z celospolečenského hlediska, tak na úrovni firmy. V poslední části přibližuje proces implementace SOX na příkladu nákupu a fakturace.