Implementace SOX - Kučerová, Lucie; Pelák, Jiří, 1977-; Gyén, Juraj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se věnuje americkému zákonu Sarbanes -- Oxley (SOX). Zkoumá důvody pro jeho přijetí a důsledky, které z něj vyplývají pro jednotlivé dotčené subjekty (především pro společnosti a auditory). Dále práce porovnává přínosy a náklady implementace SOX, jak z celospolečenského hlediska, tak na úrovni firmy. V poslední části přibližuje proces implementace SOX na příkladu nákupu a fakturace.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; vnitřní kontrolní systém; diplomové práce; internal control system; master's theses