Oceňování podniku Škoda Auto, a. s. - Mokrá, Michaela; Hnilica, Jiří, 1976-; Cimický, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je zjistit tržní hodnotu společnosti Škoda Auto, a.s. k 1. 1. 2009 s použitím metody diskontovaných peněžních toků. Podnik je oceněn z pohledu investora, který má možnost diverzifikovat své portfolio. První část práce je věnována metodologii ocenění. Následuje finanční a strategická analýza, která se zabývá vývojem automobilového odvětví a makroekonomického okolí podniku. Na základě analýz jsou sestaveny generátory hodnot a finanční plán. V závěrečné části je podnik oceněn metodou DCF Entity. Jako alternativní metoda je uvedena metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses