Oceňování podniku - Lukešová, Eva; Kopalová, Helena; Hranička, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce je stanovení hodnoty podniku Plzeňský Prazdroj, a.s. Teoretická část práce se zabývá cíly, metodami a postupy ocenění podniku. Praktická část tyto postupy aplikuje na konkrétní podnik. V úvodu práce jsou uvedeny základní informace o společnosti. Následuje strategická analýza, jejímž cílem je hodnocení vnějšího a vnitřního potenciálu společnosti. Finanční analýza posuzuje finanční zdraví podniku prostřednictvím analýzy absolutních a poměrových ukazatelů. Práce pokračuje analýzou a plánem generátorů hodnoty (tržeb, provozní ziskové marže, investic a pracovního kapitálu). Využitím generátorů hodnoty jsou sestaveny plánované účetní výkazy. Na závěr je společnost oceněna dvoufázovou metodou diskontovaných cash flow ve variantě FCFF. Závěrečným výrokem je zjištěná hodnota společnosti.
Vedoucí práce: Helena Doláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses