Vnitřní kontrolní systém - Beránková, Markéta; Pelák, Jiří, 1977-; Sklenár, Roman, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem diplomové práce je vnitřní kontrolní systém. Hlavní pozornost je věnována pojetí vnitřní kontroly dle integrovaného rámce COSO. Rozebrány jsou definice, cíle a jednotlivé komponenty vnitřní kontroly. Dále se práce zabývá procesem seznámení se auditora s vnitřními kontrolami účetní jednotky při auditu účetních výkazů za účelem vyhodnocení rizika významné nesprávnosti. Zmíněn je i vliv české účetní legislativy na vnitřní kontrolní systém organizace a příklady kontrolních politik a postupů uplatňovaných na dlouhodobých aktivech podniku.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses