Limity rozvoje studentské organizace Erasmus Student Network - Chládová, Martina (2010)
Práce se zabývá analýzou limit rozvoje studentské organizace Erasmus Student Network (ESN) na národní úrovni České republiky. V teoretické části práce je rozebrána problematika neziskových organizací a specifik souvisejících zejména s dobrovolnictvím, motivací a stimulací členů studentských a mládežnických organizací. Empirická část je poté zaměřena na fungování ESN a analýzu limit spojených především s motivací, spokojeností a vnímáním příslušnosti k mezinárodní síti studentských spolků. V práci je využito nejen studia literárních pramenů, aktuálních internetových zdrojů i interních dokumentů organizace, ale také poznatků získaných během rozhovorů s reprezentanty a vlastní zkušenosti.