Ocenění podniku Paramo, a. s. - Davidová, Eva; Hnilica, Jiří, 1976-; Nowak, Ondřej, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je stanovení subjektivní hodnoty vlastního kapitálu (value-in-use) společnosti Paramo, a.s. k 1. 1. 2009. Práce je rozdělena do 8 částí. V úvodních dvou kapitolách jsou vymezeny předpoklady ocenění a stručně představena oceňovaná společnost. Náplní další části je finanční analýza. Poté následuje strategická analýza, jejímž výsledkem je prognóza tržeb oceňovaného podniku. Na tyto části navazuje prognóza generátorů hodnoty, na jejichž základě je sestaven finanční plán. V závěrečné části je podnik oceněn pomocí výnosové metody DCF APV. Pro ověření výsledné hodnoty byla zvolena metoda tržního porovnání, v podobě metody srovnatelných podniků a v podobě metody přímého ocenění z dat kapitálového trhu. Na základě výsledků předchzích hodnot byla ještě vypočtena hodnota likvidační.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses