Cenové hladiny a parita kupní síly v dlouhém období - Saparov, Pavel (2010)
Práce pojednává o udržitelnosti parity kupní síly v dlouhém období. Vliv relativních změn cenových hladin na skutečnou změnu v PPP. V práci je pojedáno o samotné teorii parity kupní síly jak v absolutní, tak i v relativní verzi. Obsahuje reálný kurz ve statickém vyjádření a rozšiřujeme model směnných kurzů, aby obsahoval i vliv monetaristických faktorů.