Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvláštnosti Mosambiku - Strnad, Martin (2010)
Cílem mé bakalářské práce je vytvoření souhrnu informací o Mosambické republice, s hlavním zaměřením na podnikatelské prostředí a kulturní a obchodní zvláštnosti. První část práce shrnuje informace o geografii, historii, demografii, politice a hospodářství. Druhá kapitola analyzuje podnikatelské prostředí, přítomné investiční hrozby a příležitosti. Třetí část popisuje obchodní a kulturní zvláštnosti, relevantní pro potencionální obchodníky a návštěvníky. Poslední kapitola analyzuje vztahy mezi ČR a Mosambikem. Součástí práce je i obrazová příloha.