Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvyklosti Papua Nová Quinea - Šteflová, Šárka (2010)
Cílem mé bakalářské práce je analyzovat podnikatelské prostředí Papui Nové Guinei a upozornit na vybrané obchodní a kulturní zvláštnosti. První kapitola obsahuje geografické údaje, informace o obyvatelstvu, jeho jazyku a náboženství. Obsahem druhé kapitoly jsou informace a data důležitá pro potencionální podnikatele a investory. Zabývám se zde ekonomickou a politickou situací, stejně jako možnostmi podnikání, daňovým zatížením a překážkami obchodu.Součástí této kapitoly je i vzájemný obchod s Evropskou unií a Českou republikou. Poslední kapitola mé práce je věnována obchodním a kulturním zvyklostem, která jsou důležitá pro obchodování s partnery z Papui Nové Guinei.