Zvláštnosti podnikatelského prostředí, obchodní a kulturní zvláštnosti - Maledivy - Samková, Barbora (2010)
Tato bakalářská práce charakterizuje souostroví Maledivy z hlediska kulturního i ekonomického. Jejím cílem je analýza obchodních a kulturních zvláštností země a přiblížení těchto zvyklostí českým turistům i podnikatelům. Práce zahrnuje praktické poznatky a zkušenosti cestovních kanceláří a turistů. Zabývá se také otázkou perspektiv Malediv do budoucna.