Historie etikety a vývoj pravidel společenského chování v ČR - Konečná, Lucie (2010)
Práce se zabývá praktickými otázkami společenského styku a jejich vývojem v českých dějinách. Vysvětluje pojmy jako etiketa nebo protokol, objasňuje pravidla společenských předností, věnuje se také významným osobnostem etikety v minulosti i přítomnosti. Práce dále popisuje běžná pravidla společenského styku (představování, zdravení, etiketa darování, chování na společenských akcích, aj.). Podstatná část je věnována běžným situacím obchodní praxe. Jedná se například o používání vizitek, pravidla netikety nebo správné oblékání. Nedílnou součástí je zhodnocení úrovně společenského chování v České republice na základě dotazníkového šetření.