Historie etikety a vývoj pravidel společenského chování v ČR - Konečná, Lucie; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá praktickými otázkami společenského styku a jejich vývojem v českých dějinách. Vysvětluje pojmy jako etiketa nebo protokol, objasňuje pravidla společenských předností, věnuje se také významným osobnostem etikety v minulosti i přítomnosti. Práce dále popisuje běžná pravidla společenského styku (představování, zdravení, etiketa darování, chování na společenských akcích, aj.). Podstatná část je věnována běžným situacím obchodní praxe. Jedná se například o používání vizitek, pravidla netikety nebo správné oblékání. Nedílnou součástí je zhodnocení úrovně společenského chování v České republice na základě dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses