Dopad zápisu na Zoznam UNESCO na cestovný ruch vo Vlkolínci - Hafiňáková, Jana (2010)
Diplomová práca skúma vplyv a dopad na cestovný ruch a na život domácich obyvateľov Vlkolínca od jeho zápisu do Zoznamu svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO. Tiež sa venuje charakteristike návštevníkov, regiónu a kultúrnych aktivít v danej osade.