Obchodní a kulturní zvláštnosti Zimbabwe - Kiseľová, Zuzana; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cieľom tejto bakalárskej práce je charakterizovať vývoj ekonomiky z hľadiska makroekonomiky a mikroekonomiky, zhodnotiť investičné prostredie Zimbabwe pre vstup zahraničných investorov a analyzovať kultúrne zvláštnosti podnikateľského prostredia Zimbabwe. Ďalším cieľom tejto práce je zhodnotiť geografické, politické, sociálne a ekonomické aspekty Zimbabwe. V práci je porovnaný vývoj makroekonomických ukazovateľov v Zimbabwe s vývojom makroekonomických ukazovateľov v Českej republike pre ilustráciu veľkej priepasti medzi vyspelými tržnými ekonomikami a rozvojovými krajinami. V práci je zahrnuté interview s obyvateľom Harare, vďaka ktorému je možné si overiť že teóriu obchodnej etikety s praxou.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Zimbabwe; bakalářské práce; Zimbabwe; bachelor's theses