Analýza spokojenosti zaměstnanců ve vybraném podniku - Havlíčková, Klára (2009)
Práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnanců v malém podniku zohledňující systém odměňování, systém motivace, možnosti kariérového růstu a pracovní vztahy v podniku. V teoretické části jsou popsány jednotlivé pojmy související s pracovní spokojeností, motivací a výkonem. Jsou zde stručně vymezeny základní teorie motivace pracovního jednání a nejdůležitější faktory, které mají vliv na pracovní spokojenost. Praktická část je zaměřena na konkrétní organizaci, ve které proběhl průzkum spokojenosti zaměstnanců, a na základě výsledků průzkumu byla navržena opatření vedoucí ke zlepšení situace v organizaci.