Přechod z daňové evidence na společnost s ručením omezeným - Valachová, Zuzana; Müllerová, Libuše, 1945-; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou převodu podnikání fyzické osoby, která vede daňovou evidenci na společnost s ručením omezeným. V práci jsou vymezeny základní charakteristiky individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným, a to z hlediska právního, účetního a daňového. Dále je zde provedeno srovnání základních výhod a nevýhod pro obě formy podnikání. Hlavní část práce je věnována možnostem přechodu z individuálního podnikání (u podnikatele, který vede daňovou evidenci) na společnost s ručením omezeným. Konkrétně se tato část práce věnuje prodeji podniku, vkladu podniku a převodu majetku po částech, a to opět z hlediska právního, účetního a daňového. Na závěr jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétním příkladě.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; daňová evidence; diplomové práce; tax accounting; master's theses