Náklady cizího kapitálu pro tržní ocenění podniku - Plíva, Jan; Maříková, Pavla, 1965-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá úlohou nákladů cizího kapitálu v procesu ocenění podniku tržní hodnotou. Vysvětleny jsou analýzy sloužící jako základ určení nákladů cizího kapitálu, jednoduché i pokročilejší metody vlastního odhadu nákladů cizího kapitálu, stejně jako problematika stanovení hodnoty dluhu. Dále se práce stručně zabývá vlivem aspektů, které přímo nesouvisejí s bonitou podniku, na výši jeho nákladů cizího kapitálu; těmito aspekty jsou myšleny právní podmínky daňové uznatelnosti nákladů a záruky třetích stran. Stěžejní část práce je tvořena konstrukcí vlastního modelu pro odhad ratingu dluhu a přirážky nad bezrizikovou výnosnost, tvořené prémii za očekávanou a neočekávanou ztrátu potenciálního věřitele.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; rating; diplomové práce; credit rating; master's theses