Vybrané problémy z oceňování ve finančním účetnictví - Hrubošová, Kristýna; Zelenka, Vladimír, 1961-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se věnuje problematice rozpoznávání a zachycování trvalých a přechodných změn v hodnotě aktiv a závazků ve finančním účetnictví z pohledu Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS), české účetní legislativy a Amerických Všeobecně uznávaných účetních principů (US GAAP). Začátek práce pojednává o východiscích pro zachycování změn v hodnotě majetku v účetnictví - pozornost je věnována základním účetním předpokladům a zásadám, oceňovacím bázím, tichým rezervám a odložené dani. Samostatná kapitola srovnává problematiku odpisování majetku z pohledu IFRS, US GAAP a české účetní legislativy. Největší část práce rozebírá oblast pravidel pro rozpoznávání a zachycování přechodných změn v hodnotě aktiv a závazků při jejich následném oceňování dle pravidel IFRS, US GAAP a českých účetních předpisů. Nechybí problematika kurzových rozdílů.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses