Problematika řízení nákladů se zaměřením na analýzu kalkulačního systému - Luňáčková, Petra; Šiška, Ladislav, 1976-; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2006)
Cílem diplomové práce je nejen popsat a analyzovat kalkulace jako hlavní nástroj řízení nákladů podniku, ale také je ukázat jako součást komplexního systému. Kalkulace tvoří relativně samostatný subsystém ekonomických informací, který však těsně souvisí s účetnictvím a rozpočetnictvím. Hlavním cílem této diplomové práce je provedení analýzy existujícího kalkulačního systému a jeho využívání při řízení společnosti Vltavotýnský nábytek, s.r.o. Práce je rozčleněna do dvou částí. První část je teoretická a charakterizuje základní kalkulační pojmy, druhy nákladů a prvky kalkulačního systému. Praktická část diplomové práce v úvodu představuje sledovanou společnost a následně konkrétně popisuje postup kalkulování na zvoleném produktu. Závěrečná část obsahuje návrh kalkulačního systému a další doporučení pro management firmy.
Vedoucí práce: Ladislav Šiška
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: kalkulace nákladů; podnikové rozpočty; finance podniku; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; cost accounting; budget in business; business finance; master's theses