Fiskalizace nákladů finančních krizí - Buryánek, Pavel (2008)
Hlavním cílem této práce je popsat a analyzovat metody, které byly použity v zemích postižených Asijskou finanční krizí k řešení souvisejících problémů a také analyzovat, jak se tato řešení projevila na veřejném dluhu. K tomuto účelu jsem si vybral tři asijské země, Thajsko, Indonésii a Jižní Koreu. Tyto země mají jedno společné, jejich vlády se rozhodly za účelem vyřešení problémů bankovního sektoru založit specializovanou agenturu na správu problematických aktiv. Tato práce popisuje, jak byly tyto země ve svých snahách úspěšné a také, jaký na ně měla finanční krize dopad.