Fiskalizace nákladů finančních krizí - Buryánek, Pavel; Dvořák, Pavel, 1948-; Šumpíková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Hlavním cílem této práce je popsat a analyzovat metody, které byly použity v zemích postižených Asijskou finanční krizí k řešení souvisejících problémů a také analyzovat, jak se tato řešení projevila na veřejném dluhu. K tomuto účelu jsem si vybral tři asijské země, Thajsko, Indonésii a Jižní Koreu. Tyto země mají jedno společné, jejich vlády se rozhodly za účelem vyřešení problémů bankovního sektoru založit specializovanou agenturu na správu problematických aktiv. Tato práce popisuje, jak byly tyto země ve svých snahách úspěšné a také, jaký na ně měla finanční krize dopad.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finanční krize; veřejný dluh; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial crises; public debts; master's theses