Islandská finanční krize - Režná, Iva (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou finančních krizí, konkrétně analýzou islandské finanční krize v roce 2008. Hlavním cílem práce je popsat průběh, příčiny a důsledky této krize. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky, které se týkají problematiky finančních krizí. Popisná část se zabývá předkrizovým vývojem islandské ekonomiky a průběhem finanční krize. Závěrečná část je věnována analýze islandské finanční krize, pro kterou je využit obecný model systemické finanční krize.