Islandská finanční krize - Režná, Iva; Dvořák, Pavel, 1948-; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou finančních krizí, konkrétně analýzou islandské finanční krize v roce 2008. Hlavním cílem práce je popsat průběh, příčiny a důsledky této krize. V teoretické části jsou shrnuty základní poznatky, které se týkají problematiky finančních krizí. Popisná část se zabývá předkrizovým vývojem islandské ekonomiky a průběhem finanční krize. Závěrečná část je věnována analýze islandské finanční krize, pro kterou je využit obecný model systemické finanční krize.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finanční krize; bankovnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial crises; banking; master's theses