Problém nezamestnanosti na Slovensku - Trelo, Richard (2008)
Zmyslom tejto práce je preskúmanie problematiky nezamestnanosti na Slovensku v rokoch 2001 až 2009. Zameral som sa na popis nezamestnanosti v tomto období, na príčiny jej vzniku, analýzu jednotlivých ukazateľov a vzťahy medzi nimi, na kladné či záporné dopady zmeny nezamestnanosti, a na opatrenia zníženia miery nezamestnanosti. V závere som ponúkol vlastný pohľad na túto problematiku.