Ekologické aspekty označování výrobků - Mikešová, Veronika (2010)
Tato diplomová práce analyzuje systémy označování výrobků. Cílem je zhodnotit současný stav v označování výrobků a případně navrhnout možná zlepšení. První kapitola této práce je zaměřena na ekoznačení jakou součást ekologické politiky v České republice. Ve druhé kapitole je proveden popis a analýza nejdůležitějších současných používaných systémů označování výrobků v České republice. Třetí kapitola se zaměřuje na označování výrobků, budoucí vývoj a na význam ekologického marketingu pro ekoznačení. V závěru práce přináší analýzu označování výrobků především z ekologického hlediska, dále jsou uvedeny nedostatky v systémech označování výrobků a návrhy na zlepšení.