Ekologické aspekty označování výrobků - Mikešová, Veronika; Hadrabová, Alena; Remtová, Květoslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce analyzuje systémy označování výrobků. Cílem je zhodnotit současný stav v označování výrobků a případně navrhnout možná zlepšení. První kapitola této práce je zaměřena na ekoznačení jakou součást ekologické politiky v České republice. Ve druhé kapitole je proveden popis a analýza nejdůležitějších současných používaných systémů označování výrobků v České republice. Třetí kapitola se zaměřuje na označování výrobků, budoucí vývoj a na význam ekologického marketingu pro ekoznačení. V závěru práce přináší analýzu označování výrobků především z ekologického hlediska, dále jsou uvedeny nedostatky v systémech označování výrobků a návrhy na zlepšení.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses