Účetní problémy při přeměnách obchodních společností - Teissigová, Petra (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na účetní problémy, jež vyvstávají v souvislosti s přeměnami obchodních společností. Jedná se zejména o okolnosti ohledně přeceňování aktiv a závazků, vykazování rozdílu z přecenění a jeho uznání a dále vykazování rozdílu z převzetí podniku. K pochopení souvislostí je v práci rozebrán Zákon o přeměnách obchodních společností a družstev a vybraná ustanovení Zákona o účetnictví.