Účetní problémy při přeměnách obchodních společností - Teissigová, Petra; Vomáčková, Hana; Rajnochová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na účetní problémy, jež vyvstávají v souvislosti s přeměnami obchodních společností. Jedná se zejména o okolnosti ohledně přeceňování aktiv a závazků, vykazování rozdílu z přecenění a jeho uznání a dále vykazování rozdílu z převzetí podniku. K pochopení souvislostí je v práci rozebrán Zákon o přeměnách obchodních společností a družstev a vybraná ustanovení Zákona o účetnictví.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; závazky; goodwill; přeměny obchodních společností; diplomové práce; obligations; goodwill; conversion of corporations; master's theses