Účetní výsledek hospodaření - Zyková, Lenka (2010)
Práce popisuje účetní výsledek hospodaření podniku, jeho výnosy, náklady a jejich členění. Jsou zde popsány principy, které s touto problematikou souvisejí. Jedná se také o porovnání přístupů k hospodářským výsledkům podle IAS/IFRS, US GAAP, EU a české legislativy (obsah výsledku a způsob jeho vykazování). V práci je popsáno postavení výsledku hospodaření ve finanční analýze podniku. Je zde řešen problém zachování podnikové podstaty. V závěru práce jsou popsány jednotlivé modely oceňování a jejich vliv na vykázaný hospodářský výsledek.