Účetní výsledek hospodaření - Zyková, Lenka; Janhuba, Miloslav, 1950-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce popisuje účetní výsledek hospodaření podniku, jeho výnosy, náklady a jejich členění. Jsou zde popsány principy, které s touto problematikou souvisejí. Jedná se také o porovnání přístupů k hospodářským výsledkům podle IAS/IFRS, US GAAP, EU a české legislativy (obsah výsledku a způsob jeho vykazování). V práci je popsáno postavení výsledku hospodaření ve finanční analýze podniku. Je zde řešen problém zachování podnikové podstaty. V závěru práce jsou popsány jednotlivé modely oceňování a jejich vliv na vykázaný hospodářský výsledek.
Vedoucí práce: Miloslav Janhuba
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses