Analýza systému zaměstnaneckých výhod v podniku - Nováková, Martina; Stříteský, Marek; Šikýř, Martin, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce se zabývá tématem zaměstnaneckých výhod, které jsou v dnešní době velice oblíbenou složkou odměňování. Jejich nabídka je značně široká a je jen na zaměstnavateli, které si vybere. Je důležité vzít v úvahu, jaký vliv budou mít vybrané benefity na spokojenost zaměstnaců a dále jaké budou jejich daňové dopady. Cílem této práce je zaměřit se na všechny tyto aspekty a následně analyzovat stávající systém poskytování zaměstnaneckých výhod ve společnosti Murr CZ s.r.o. Pomocí dotazníkového šetření byla zjišťována aktuální spokojenost zaměstnanců se současným systémem. Poté byly doporučeny změny, které by měly vést k optimalizaci systému poskytování benefitů, jak s ohledem na větší spokojenost zaměstnanců, tak s ohledem na případné daňové dopady těchto návrhů. Změny by se konkrétně měly týkat rozdělení zaměstnanců do dvou skupiny dle jejich pracovního zařazení. Jednou skupinou by byli pracovníci středního managementu a do druhé by patřili vedoucí a řadoví pracovníci. Individuálně by se oběma skupinám dali přizpůsobit jednotlivé benefity. Společnost by také měla uvažovat o zavedení benefitu penzijního připojištění, o které by byl mezi zaměstnanci velký zájem a dále volitelnost mezi příspěvkem na dopravu a poukázkami na sport a kulturu.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; zaměstnanecké výhody; odměňování; diplomové práce; employee fringe benefits; compensation; master's theses