Posouzení vypovídací schopnosti bonitních a bankrotních modelů v podmínkách českého slévárenského průmyslu - Běla, Tomáš (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení vypovídací schopnosti vybraných bonitních a bankrotních modelů v podmínkách čekého slévárenského průmyslu. Bonitní modely komplexně ohodnocují bonitu a finační zdraví podniku. Bankrotní modely dokážou predikovat možný úpadek podniku s určitým předstihem.Posuzování vypovídací hodnoty těchto modelů je založeno na kritickém porovnání výsledků aplikovaných bonitních a bankrotních modelů na dvě slévárenské společností, přičemž jedna z nich je prosperující, a naopak druhá z vybraných společností má finační problémy a dosáhla úpadku.