Posouzení vypovídací schopnosti bonitních a bankrotních modelů v podmínkách českého slévárenského průmyslu - Běla, Tomáš; Strnad, Lucien; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení vypovídací schopnosti vybraných bonitních a bankrotních modelů v podmínkách čekého slévárenského průmyslu. Bonitní modely komplexně ohodnocují bonitu a finační zdraví podniku. Bankrotní modely dokážou predikovat možný úpadek podniku s určitým předstihem.Posuzování vypovídací hodnoty těchto modelů je založeno na kritickém porovnání výsledků aplikovaných bonitních a bankrotních modelů na dvě slévárenské společností, přičemž jedna z nich je prosperující, a naopak druhá z vybraných společností má finační problémy a dosáhla úpadku.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses