Účetnictví investičních společností a fondů - Mareš, Václav (2010)
Cílem této diplomové práce na téma Účetnictví investičních společností a fondů je podat ucelený obraz o vývoji legislativního rámce kolektivního investování v České republice od počátku privatizace do současnosti, seznámit čtenáře s účetnictvím investičních společností a fondů a to nejen s Českou účetní legislativou, ale i světovým konceptem, zamyslet se a analyzovat možnosti dalšího vývoje účetnictví investičních společností a fondů s důrazem na srovnání jednotlivých konceptů a předpokladem jejich další pravděpodobné konvergence.