Historické aspekty globalizace a její vybrané důsledky - Bláhová, Veronika; Sirůček, Pavel, 1965-; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
V bakalářské práci na téma "Historické aspekty globalizace a její vybrané důsledky" se nejprve zabývám jednotlivými přístupy k definici globalizace, které se liší v různých vědních disciplínách. Druhá část je zaměřena na historický vývoj procesu globalizace v souvislosti s přelomovými historickými událostmi. Do vybraných důsledků je zařazen potravinový a populační problém. Na tyto problémy je nahlíženo zejména ze dvou pohledů, a to z pohledu zaostalých zemí a z pohledu vyspělých zemí. Toto rozdělení je zvoleno proto, protože charakteristiky problémů v takto odlišných zemích se výzarně liší.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; globalizace; chudoba; bakalářské práce; globalization; poverty; bachelor's theses