Podnikatelský plán - Chajdová, Hana (2010)
Cíle diplomové práce je v teoretické části obecně popsat základní strukturu podnikatelského plánu a stručně charakterizovat jeho jednotlivé oddíly, v praktické části vytvořit podnikatelský plán pro reálný projekt. Projektem je využití nemovitosti pro podnikání v oblasti ubytovacích služeb. Plán nastiňuje výchozí situaci na trhu, potřebné kroky v oblasti personálního zabezpečení a marketingových aktivit, zachycuje předpokládaný vývoj hospodářského výsledku. V závěru plánu je provedeno hodnocení projektu, které ukázalo, že projekt má potenciál uspěchu a lze ho doporučit k realizaci.