Racionalita v ekonomické teorii - základní pohledy a problémy - Merta, Jonáš (2010)
Práce se zabývá problémem přístupu teoretické ekonomie k předpokladu racionality ekonomických subjektů. Představuje tradiční koncept homo oeconomicus, jeho kritiku i koncepty alternativní.