Předpoklady Rakouska pro rozvoj cestovního ruchu - Zavadilová, Tereza (2010)
Práce nejprve teoreticky vymezuje jednotlivé předpoklady cestovního ruchu, stejně jako typy cestovního ruchu; dále obsahuje základní informace o Rakousku, o cestovním ruchu v Rakousku a aktuální trendy v jeho vývoji v této zemi. Druhá, praktická, část práce se zaměřuje na lokalizační předpoklady Rakouska, tedy na kulturní a přírodní atraktivity, které Rakousko návštěvníkům nabízí. Kulturní atraktivity jsou analyzovány v souvislosti s jednotlivými spolkovými zeměmi Rakouska. Přírodní atraktivity jsou charakterizovány skrze Alpy, národní parky, jezera, chráněné krajinné oblasti atd.