Předpoklady Rakouska pro rozvoj cestovního ruchu - Zavadilová, Tereza; Petrů, Zdenka, 1953-; Kondrashov, Alexey; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce nejprve teoreticky vymezuje jednotlivé předpoklady cestovního ruchu, stejně jako typy cestovního ruchu; dále obsahuje základní informace o Rakousku, o cestovním ruchu v Rakousku a aktuální trendy v jeho vývoji v této zemi. Druhá, praktická, část práce se zaměřuje na lokalizační předpoklady Rakouska, tedy na kulturní a přírodní atraktivity, které Rakousko návštěvníkům nabízí. Kulturní atraktivity jsou analyzovány v souvislosti s jednotlivými spolkovými zeměmi Rakouska. Přírodní atraktivity jsou charakterizovány skrze Alpy, národní parky, jezera, chráněné krajinné oblasti atd.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; Rakousko; bakalářské práce; Austria; bachelor's theses